Frieda Kahlo


Frida Kahlo is een prachtige film uit 2002. Het verhaal is gebaseerd op dat uit het boek Frida: A Biography of Frida Kahlo (1983) van Haydeb Herrera en gaat over het leven van de Mexicaanse kunstschilder Frida Kahlo. De film onderzoekt nadrukkelijk de relatie tussen Kahlo's leven en haar kunst.

Frida Kahlo (Salma Hayek)raakt op achttienjarige leeftijd zwaar gewond bij een busongeluk, dat haar voor het leven verminkt. Tijdens de maandenlange revalidatieperiode begint ze te schilderen. Ze wordt ontdekt door kunstenaar Diego Rivera (Alfred Molina) met wie ze trouwt. Het stel vormt een prominente aanwezigheid in Amerikaanse kunstkringen. Na een turbulent verblijf in deVerenigde Staten keert het koppel ze terug naar Mexico. Daar bieden ze onderdak aan de verbannen russiche leider Trotsky, met wie Kahlo een affaire krijgt.

voor meer info zie ook: http://www.fridakahlo.com/

Wat mij betreft een absolute aanrader...

3 opmerkingen:

 1. Een hele mooie film over het leven van Frida Kahlo, vind het ook een echte aanrader. Een inspirerende kunstenares, die geen gemakkelijk leven en relatie had. Het wordt tijd dat ik de film weer eens ga bekijken.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de film ook maar heb het boek nog niet gelezen. Ik ga eens speuren ernaar bij de bieb.
  lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hallo
  deze film heb ik al een paar keer gezien
  een hele mooie film
  mooie muziek ook,
  een echte aanrader
  vriendelijke groetjes Manja
  Brocante de Knotwilg

  BeantwoordenVerwijderen