Groene kussens

Allereerst wil ik jullie allemaal bedanken voor de lieve berichtjes die jullie hebben achtergelaten!


Zoals jullie weten heb ik een zwak voor wollen dekens. Vorige week was het weer zover en heb ik er eentje gescoord in de kringloopwinkel. Na 3x wassen met woolite heb ik van een deel van de deken kussens gemaakt. Dit keer is het lekker groen. De deken past geweldig bij het kussentje wat ik aan het haken was. Ook daar heb ik een deel van de deken voor gebruikt. Het staat voor nu lekker fris op de bank.

klein feestje


Vandaag heb ik een klein feestje :-) Ik ben namelijk 49 jaar geworden. Gisteren heb ik het met familie gevierd en vandaag met collega's en vriendinnen. De roos komt uit een prachtig boeket wat ik van een cursist heb gekregen. Ik ben lekker verwend met nog meer bloemen en heerlijke geurtjes...en nog veel meer...

Winterfair

Zoals  jullie weten ben ik gisteren naar de winterfair in Hardenberg geweest. Ik heb een paar foto's gemaakt met mijn Iphone en ik wil jullie een kleine impressie geven. Niet teveel natuurlijk want een aantal van jullie gaan morgen en ik wil natuurlijk niet teveel bloot geven, maar geloof me het was de moeite waard!
Iedereen een fijne zondag!

Kandelaars

Vandaag ben ik met mijn moeder en zus naar de Winterfair in Hardenberg geweest. Het is bij ons een beetje traditie aan het worden. We waren er bijna als eersten, hihihi. Mooie stands en veel, heel veel voor de kerst. Ik heb als eerste een houten kerstboom gekocht van takken. (Die zien jullie later nog ;-) Het ding weegt ± 20 kilo, maar hij moest mee. Toen kwamen we bij een stand met allemaal brocante en zag ik deze 2 kandelaars staan. De dame van de stand wilde ze graag kwijt en mocht ik ze voor € 5,00 meenemen. De ene is ± 40 cm hoog en de andere 30 cm. Allebei van armeluiszilver. Ze wilde ze heel voorzichtig inpakken en toen...stootte ze de ene tegen de andere en klapte de bovenkant eraf.
Ze voelde zich zo schuldig dat ik hem zo mee mocht nemen.  Heel voorzichtig heb ik vanmiddag de 2 delen weer aan elkaar geplakt en je ziet er bijna niks meer van. Samen met nog een aantal kandelaars staan ze nu op het kastje te pronken.De vaas waar ik naar op zoek was, heb ik jammer genoeg niet kunnen vinden.

Gietijzeren vaas met kroon

Deze gietijzeren vazen vind ik helemaal te gek en het decoreren ervan vind ik ook erg leuk om te doen.
Morgen ga ik een bezoek brengen aan de Winterfair in Hardenberg. Daar is ook een stand met dit soort vazen. Ik ben namelijk nog op zoek naar een mooie ovale. Ik hoop dat ik jullie morgen eentje kan laten zien!

Speiaal doosje met hartje


 
Hebben jullie dat ook  een speciaal doosje met de mooiste kerstversiering. Als ik de december-bladen open sla, dan zie ik de ene na de andere mooie versiering. Gistermiddag ben ik naar de zolder geklommen en heb het doosje opgezocht. Ik kon niet langer meer wachten, ondanks dat Sinterklaas nog in ons land is.  Het is me nog nooit overkomen dat ik nu al de versiering na beneden haal. Elk jaar is het weer spannend wat er allemaal in het doosje zit. Dit hartje is één van de vele versieringen uit het doosje... er volgen er vast nog meer!

Love it

Wat hebben we het gisteren leuk gehad! Nog bedankt voor alle felicitaties die ik van jullie mocht ontvangen.

Zoals jullie kunnen zien ben ik weer aan het decoreren geweest.
Ditmaal heb ik samen met mijn dochter Sarah deze foto's gemaakt. Zij heeft me geholpen met de belichting door o.a. een lamp boven het object te houden. Ik heb de krans die jullie vorige keer hebben gezien in een kom van Petrus Regout gelegd. Daar bovenop een aantal sierlijke slingers en een zilveren bol. Het zou zo maar kunnen dat dit één van mijn kerstkaarten wordt!

Krans van zaaddozen


Het is alweer een hele tijd geleden dat ik jullie foto's liet zien van zaaddozen van de papaver.14 juli 2010 zie: papaverbollen

Ik vertelde toen dat ik er nog een krans van zou maken! Gisteren heb ik een verloren uurtje benut om de krans te maken. Ik dacht dat ik genoeg zou hebben aan een zakje vol, maar dat viel dus behoorlijk tegen. Gelukkig had ik een niet al te grote schuim krans genomen en had dus net genoeg.
Daarna heb ik er met een spuitbus een wit laagje overheen gedaan.  Tegen de tijd dat het kerst is dan drapeer ik er nog wat parelmoer kralen of iets dergelijks omheen voor de extra sfeer...

Pumpkin lantern


De lichtjes kunnen 's avonds alweer vroeg aan. Ze worden hier dan ook al om een uur of 5 aangestoken.
Heerlijk vind ik dat met kaarsen waar een luchtje aan zit van bijvoorbeeld kaneel of cranberry. Het mooist zijn toch wel de pumpkin lantaarns van armeluizen zilver. Daar schijnen de kaarsjes zo gezellig doorheen. Ook bij het eten komen er kaarsen op tafel te staan. Dat moet ook wel want ik heb nog steeds een grote tak boven de tafel in plaats van een lamp.

Witbalans


Vandaag heb ik iets geleerd over witbalans. De foto's heb ik 's avonds gemaakt en waren ze een beetje gelig. Ik vind dat absoluut niet mooi. Gelukkig heeft mijn camera de mogelijkheid om via het menu de witbalans iets aan te passen. Ik wist niet hoe ik dat aan kon passen en heb ik dat van Thom geleerd.

Ik wist dat de achterburen een hele mooie boom met rood blad in hun tuin hebben staan. Dus om 22.00 uur nog een tak in het pikker donker geplukt :-) Daarna heb ik het blad hier en daar in de vaas gestoken. Ik heb een felle lamp gebruikt en is een alternatief voor daglicht of flitslicht.  Het leek net een echte studio, maar het gebeurd allemaal op de keukentafel...

Wereld-Sterren

Uit een oude atlas heb ik delen van de wereld gehaald om er sterren van te maken.  
Het zijn wereld-  sterren geworden! Het is niet alleen leuk werk om te doen, maar ze zijn ieder op  
zich ook best wel stoer geworden. Nog een beetje vroeg dat wel, maar over anderhalve maand   
staan ze vast prachtig in een boom.

SterrenVia een blog zag ik deze sterren. Ze komen van en Zweedse site genaamd: Granit
Ik dacht, oh dat kan ik ook! maar dat viel dus even tegen. Allereerst kon ik geen geschikt papier vinden. Totdat ik de oude bos-atlas uit het jaar 0 zag staan. Deze bestaat nu uit verschillende delen. Via een filmpje op You Tube heb ik geleerd hoe ik deze sterren kan vouwen.  Er zijn er vele mislukt omdat het vouwen heel precies moest. Daarna de losse stukje aan elkaar gelijmd en zie daar ...
Tegen 18.00 uur kwam Thom mijn zoon thuis en hij heeft me geholpen met het fotograferen en de belichting. Morgen gaat hij me nog meer leren over hoe ik met weinig zonlicht toch kan fotograferen.
Thom volgt een opleiding in Fotogafie en Vormgeving dus ik zit dicht bij het vuur. Nu wel zo prettig!

Gezellig hé!

Nou lieve bloggers,  zoals verwacht was ik vandaag zo stijf als een plank. Ik realiseer me dat ik wel geluk heb gehad dat het alleen bij spierpijn is gebleven.

De dagen worden korter en korter en het wordt steeds moeilijker om binnen in huis zonder kunstlicht een mooie foto te maken. Vooral na een uur of 5 is het al haast niet meer te doen. Ik probeer zoveel mogelijk het flitsen te vermijden want anders worden de foto's zo hard.  Gelukkig wordt het door de lichtjes heel gezellig in huis. Ze branden dan ook al vroeg hier in de avond.. Heel gezellig!

Gevallen...pfftt

Vanmiddag op weg naar een klus voor mijn werk ben ik uitgegleden. Mijn achterwiel van de fiets gleed zomaar opzij doordat er bladeren op de weg lagen. Pffft, en daar lag ik dus midden op de weg. Gelukkig kwamen er van alle kanten mensen aangelopen die me wel wilden helpen.

Ik ben een blok beton als ik val. Boem zo op de weg. Er is bij mij geen enkele vorm van lenigheid meer te bespeuren. Met een pijnlijke rug en een dikke enkel lig ik nu half op de bank. Ik hoop dat het morgen mee gaat vallen, maar ik vermoed dat ik nog wel stijver ofwel een blok aan mijn been zal zijn ...