gerecycelde jeansMijn dochter Lisa is de afgelopen week druk bezig geweest met een opdracht voor school. Ze moest iets maken van gerecycled materiaal. Allereerst heeft ze een oproep gedaan via msn om oude spijkerbroeken te verkrijgen voor haar project.
Ze kreeg maar liefst 17 stuks. Van die spijkerbroeken heeft ze allemaal stroken geknipt. Deze heeft ze gerimpeld en op de rok vast gezet. Daarna heeft  ze het hesje gemaakt. De afwerking moet ze nog wel doen, maar moeders kon niet langer wachten want ze wilde dit graag aan haar mede bloggers laten zien. Ik ben benieuwd naar de beoordeling.
Alles is nu anders

De kleuren van de deken hebben me geïnspireerd en ben ik bezig geweest met het veranderen van een hoekje. De flessen had ik buiten staan en al eens eerder gefotografeerd. Nu stonden ze vorige week ook in een libelle-wonen blad afgebeeld, maar de prijzen stonden er bij geschreven en ik dacht gelijk Woh, die moet ik maar niet meer buiten laten staan!  Stel je voor dat het hard gaat vriezen en dat ze kapot knappen. Ja, nu ik de waarde van die flessen weet wordt alles opeens anders...
Ik heb ze gisteren gewassen en gepoetst en de één kreeg een ketting de ander een lintje. Heel voorzichtig heb ik ze behandeld. De kinderen keken al heel raar op omdat ze voorheen buiten stonden en ik er eigenlijks nooit naar om keek, maar ja, nu is alles anders ;-)

Rookstoel heeft een winter deken

Zoals jullie al weten ben ik druk met wollen dekens in de weer. Gisteren had ik al een post over mijn aanwinst van de kringloop gemaakt en vandaag laat ik jullie zien wat ik met een deel van de deken heb gedaan.  Deze stoel is al jaren in mijn bezit en regelmatig drapeer ik er een ander stukje stof omheen. Zo heb ik nu een deel van de deken gebruikt. Het is wel even wennen want er zat zwart/wit geblokte stof omheen, maar zo in de winter staat het wel lekker warm. Ach en ben ik er flauw van of moet de deken ergens anders dienst gaan doen dan haal ik het er toch gewoon weer vanaf!


Na aanleiding van een vraag;
Ik was de dekens 1 of 2x en dan ook nog naspoelen met wasverzachter. ( niet goed voor het milieu).
En voordat ze mee naar huis mogen onderwerp ik ze wel aan een strenge inspectie want niet iedere deken gaat zomaar mee!

Voorwaarden zijn o.a:

1. ze moeten er goed uitzien
2. de kleuren moeten me aanspreken
3.  100 % zuiver scheerwol 
4. en ze mogen geen fortuin kosten, want dan is het niet leuk meer!

Kringloop

Gisteren heb ik weer eens een bezoek gebracht aan de kringloopwinkel. Het was een hele tijd geleden dat ik daar was geweest. Ze hadden alles een beetje op kleur geselecteerd en dat stond wel heel erg leuk. 
Ik ga niet zo heel vaak meer want de prijzen zijn ook daar een behoorlijk stuk gestegen en soms bij het belachelijke af, maar gisteren had ik toch voor een euro een klein krukje en voor 0,35 cent een blikje van Afga en ook nog voor 5 euro een mooie wollen deken. Ja jullie lezen het goed, maar of ik daar weer een tas van maak! Ik weet het nog niet! Ik zit er over te denken om er kussens voor op mijn bank  van te maken... maar dat zien jullie  een volgende keer...

Zegekruid


 Deze zaaddozen vond ik afgelopen zondag in mijn moestuin. Ik heb geen idee wat voor zaaddozen het zijn, maar dat ze bijzonder zijn kun je wel zien. Ze zijn ook heel teer. Sommige waren nog niet goed uitgebloeid en leken wel zwart of heel donkerpaars van kleur.  Ik hou van de vergankelijkheid van dit soort bloemen. Wie weet de naam hiervan!


Fattoria La Vialla

Al jaren bestel ik zo twee keer per jaar producten van Fattoria La Vialla. Dat ligt in Toscane, Italie.
Ze hebben er alleen maar biologische producten en alles wat er vandaan komt wordt met veel zorg verbouwd en verwerkt. De smaak is dan ook heel intens.  Het is ondertussen een groot familiebedrijf geworden. Ze verbouwen er druiven voor de wijnen, maar ook groenten, fruit en maken ze meel voor de pasta's. Mijn favorieten zijn de potjes honing en de potten met Pomodori Bomboline. Alleen om de naam al....Ook heb ik nog zes pakken Linquine (pasta) en rode wijn mee besteld. Dit keer zaten er twee leuke boekjes bij over het bedrijf en de producten. Alles gedrukt op gerecycled papier. Sinds kort hebben ze ook een eigen website Fattoria La Vialla  
Jullie begrijpen wel dat wij hier lekker gaan genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd! waxinelichtjes

Ik heb al vanaf begin dit jaar een wit gekalkte kersentak boven de tafel hangen en kan er maar geen afscheid van nemen, maar de meiden klagen over weinig licht nu het herfst is geworden.
Nu dacht ik de oplossing te hebben gevonden door ijzerdraadjes om de waxinelichthouders te draaien en deze dan aan het ijzerdraad op te hangen. Het lijkt heel gezellig, maar licht hebben we er niet genoeg van....wat nu!

Wollen lavendelzakjes

Nu ik toch min of meer gewond ben, heb ik wat tijd gemaakt voor het maken van kleine lavendel zakjes. Het herstel valt me best wel tegen. De arts had wel aangegeven dat de pijn het ergst zou zijn op de 3e en 4e dag. Nou dat heb ik dus gemerkt. Gelukkig lagen er nog restjes deken stof en een aantal bossen lavendel. Ik heb me lekker op de bank gevleid met de voor geknipte hartjes en naald en draad. Daarna door een kleine opening de lavendel gepropt en de rest ook dicht genaaid. De geur is overweldigend...

De stoel


Ooit bij de straat weggehaald samen met nog één zelfde soort stoel. De zitting was kapot, maar dat heb ik destijds opgelost door er een plankje op te timmeren. Hij heeft jaren dienst gedaan als een soort van kapstok op de slaapkamer. Nu mag hij beneden staan en gaat ie weer dienst doen als een echte stoel.
Het schilderij heb ik samen met nog één boven de keukentafel hangen. Ik heb ze 5 jaar geleden gemaakt en ze vervelen me nog steeds niet. Dat ik iets met hartjes heb is dan nu ook wel duidelijk te zien...

Behangen

We zijn gisteren enorm opgeschoten zodat we vandaag de slaapkamer van mijn moeder al kunnen behangen. Ik hoop vandaag zelfs nog met haar woonkamer te kunnen beginnen, maar dat is misschien wel te vooruitstrevend. Het plafond moet namelijk ook nog. pffttt!!De foto's zijn van Jon Day Photography